SDOF2015_Meld je aan

Meld je school nu aan!

THE LIFESTYLE CHALLENGE OF THE YEAR.

Eind november 2016 vindt de 5e editie van de Seven Days plaats: De grootste lifestyle challenge van het jaar voor jongeren in Nederland! Gedurende 7 dagen krijgen leerlingen 7 uitdagingen op het gebied van eten en bewegen. Duizenden middelbare scholieren van meer dan 100 scholen in Nederland gaan de strijd aan en maken zo kans op een geweldig eindfeest en eventueel ook de Seven Days Award 2016!

Seven Days heeft als doel om leerlingen zelf te inspireren en te motiveren en zo de school minimaal te belasten. Aanmelden kan eenvoudig door het sturen van een e-mail aan: Info@sevendaysoffeedback.com. Na de aanmelding ontvang je een bevestigingsmail en nemen we direct contact met je op. Wij vinden het geweldig als ook jouw school meedoet aan de Seven Days 2016. Meld  je school nu aan en bouw ook mee aan een gezonde en gelukkige generatie jongeren.

Programma Seven Days 2016

1: Meatfree Monday: een dag zonder vlees
2: Walk on Water: een dag water i.p.v. frisdrank
3: Size Does Matter: een dag halve porties eten
4: No time to Waste: een dag eten wat je in huis hebt
5: Food from da Hood: een dag lokaal voedsel eten
6: Supermarkt Survival: een dag vers voedsel eten
7: Go Hard or Go Home: doe een ’30minute’ work out, beweeg!


Hoofdprijs voor scholen: Seven Days 2016

Van alle deelnemende scholen winnen de 5 beste scholen een groot schoolfeest. De school die de Seven Days het best doorloopt wint daar de Seven Days Award. Naast de Seven Days Award reiken we ook prijzen uit voor de fitste school en de school met de gezondste kantine. Leerlingen maken ook individueel kans op prijzen als Spotify accounts en tickets voor The Voice of Holland.

 

Aanmeldproces scholen

Schooldirecties of LO-docenten melden de school aan voor de Seven Days en ontvangen een mail ter bevestiging. Deelnemende scholen ontvangen 2 tot 3 weken voor de Seven Days (rond 20 oktober 2016) promomateriaal in de vorm van promo videos, armbandjes, posters, flyers en een video boodschap van onze ambassadeurs. De school hoeft deze enkel te verspreiden onder de leerlingen om zoveel mogelijk leerlingen mee te laten doen. Zodra leerlingen de Seven Days app hebben gedownload gaat de methodiek in werking. Via de mobiele app krijgen leerlingen van 9 t/m 15 november dagelijks opdrachten waarmee punten kunnen worden gehaald.

Werkwijze leerlingen

Deelnemers spelen zowel individueel alswel voor hun school. Elke ochtend ontvangen deelnemers een bericht met de uitdaging van de dag. Onze ambassadeurs, waaronder Lieke van Lexmond, geven opdrachten en vertellen daarbij in een filmpje waarom het bijvoorbeeld goed is om niet altijd vlees te eten of wat het drinken van water met je doet.

 

Seven Days goodies
Alle deelnemende scholen ontvangen het Seven Days 2015 promopakket met o.a. posters, flyers en armbandjes.


Waarom deelnemen?

Gezond eten en drinken is essentieel voor een goede kwaliteit van leven. Een ongezonde leefstijl is bij jongeren helaas steeds vaker regel dan uitzondering. Seven Days brengt daar middels deze 7 daagse lifestyle challenge verandering in. Sinds de start van de Seven Days in december 2012 hebben 137 middelbare scholen en circa 54.000 scholieren deelgenomen aan deze unieke health challenge!

 

Beelden 2012, 2013 & 2014
Bekijk hier onze video’s.

Innovatieve educatie
Seven days is gebaseerd op een innovatieve onderwijs methodiek: expeditionary learning en is ontwikkeld met de Universiteit van Maastricht, WUR en de Erasmus Rotterdam. Seven Days is opgenomen in het Nationaal Preventie Programma.