• Gepost op 7 november, 2014

  Hoewel sommige het als leuk uitstapje ervaren is het voor sommige echt een survival. Boodschappen doen in de supermarkt… De supermarkt probeert ons te verleiden op allerlei soorten manieren en tachtig procent van het eten in supermarkten is kunstmatig. We kunnen dus wel wat survival tips gebruiken…

  Op Culy.nl vonden wij een aantal handige tips!Binnen een half uur klaar zijn in de supermarkt is echt een must en alleen producten die op je lijstje staan is regel nr. 1.

  1.Zorg dat je altijd een aantal basics in huis hebt.
  Als je inspeelt op aanbiedingen door bijvoorbeeld 4 flessen olijfolie in één keer te kopen ben je goedkoper uit én sneller klaar. Door je voorraadkast bij te houden zorg je ervoor dat je nooit onverhoopt zonder essentieel producten zit en zal je soms niet eens de deur uit hoeven om boodschappen te doen. Koop een aantal soorten groenten in blik voor in de kast, pasta en tomatenblokjes, een paar zakken gesneden groenten en brood voor in de vriezer en wat vlees of vis. Hierdoor zal je altijd een lekkere, gezonde maaltijd kunnen maken zonder nog naar de supermarkt te hoeven. Daarnaast bespaar je tijd en geld doordat je veel in een keer koopt.

  2.Ga NOOIT met trek naar de supermarkt.
  Dit klinkt zo simpel maar we trappen er iedere keer weer in. Als je met trek naar de supermarkt gaat wil je alles hebben en meteen opeten, je koopt dingen waar je op dat moment trek in hebt in plaats van die lekkere maaltijd die je wilde gaan maken. Leer de inrichting van je dichtstbijzijnde supermarkt kennen.
  Veel supermarkten kiezen ervoor de broodafdeling in de verste hoek te zetten, hierdoor wordt je door de geur van versgebakken brood via alle looppadden gevuld met lekkers door de winkel getrokken. Door globaal de inrichting van je supermarkt te leren zal je beter in staat zijn boodschappenlijstjes te maken die volledig aansluiten op de looproute die je elke keer maakt. De meeste supermarkten werken met een standaardformule: bij binnenkomst zie je gelijk de groenten- en fruitafdeling en achterin zijn meestal de vriesvakken. Speel hier op in en win kostbare tijd!

  3.Bereid je boodschappenlijstjes goed voor.
  Door dit ruim van te voren te doen begin je sowieso al minder gestrest aan het avontuur en kan je beter anticiperen op de indeling van de winkel. Daarnaast haal je alleen het nodige, in plaats van dat je door honger gestimuleerd 4 stukken kaas, 3 broden en wat bakken ijs mee naar huis neemt.

  4.Kies de beste rij.
  Uit onderzoek blijkt dat de rij met de minste mensen altijd het kortst duurt, ongeacht het aantal boodschappen dat de mensen hebben. Nieuwe klanten kosten altijd extra tijd waardoor je meestal tijd wint door de rij te kiezen met de minste klanten.

  Succes!

  SDOF14#

   

  Bron:
  www.culy.nl
  lifehacker.com

  join today