• Gepost op 27 juli, 2014

  Er bestaan verschillende soorten buikspieren, die je op verschillende manieren zou kunnen trainen. Voor een mooi gespierd bovenlichaam moet je eigenlijk al deze spieren trainen. Lees hier wat de meest efficiënte buikspieroefeningen zijn!

  We maken een onderscheid tussen rechte, schuine en dwarse buikspieren. Voor een optimaal resultaat moet je al deze spieren trainen. Laten we eerst even op een rijtje zetten welke functies de verschillende buikspieren hebben.

  Rechte buikspieren: hiermee bewegen we de romp richting benen en omgekeerd. Je moet zowel de boven- als de onderkant van de rechte buikspieren trainen.
  Schuine buikspieren: liggen aan de zijkant van de buik en zorgen ervoor dat we onze romp zijwaarts kunnen bewegen.
  Dwarse buikspieren: zorgen voor de ondersteuning van onze ingewanden en lopen dwars over onze buik.
  Spieren trainen in combinatie met cardio
  Er zijn veel mensen (zowel vrouwen als mannen) die dromen van een stevige en platte buik. Met de juiste buikspieroefeningen kun jij dit waar maken, maar alleen buikspieroefeningen is niet genoeg. Het beste resultaat kun je behalen door de oefeningen in combinatie te doen met een cardiotraining. Zo zorg je voor een goede conditie, vetverbranding en een strakke buik.

  Er zijn tal van buikspieroefeningen die je zou kunnen doen.

  Top 3 van Basic-Fit

  1. Buikspieroefening: abdominal reverse curl
  Ga op een bankje liggen en houdt je vast aan de onderkant van de bank achter je hoofd. Til je benen op zodat je knieën ter hoogte van je heupen komen. Trek je benen op en adem uit. Keer daarna terug naar de beginpositie.

  2. Buikspieroefening: ab crunch op een gymbal
  Gebruik bij deze oefening een gymbal en ga erop liggen zodat je rug de curve van de bal volgt. Je hoofd en nek mogen de bal niet raken. Je voeten staan op de grond ter hoogte van je heup. Leg je handen gekruist op je schouders. Span je buikspieren aan en adem uit. Je moet je rug krullen, te beginnen bij je nek.

  3. Buikspieroefening: hanging leg raise
  Ga aan een stang hangen met je knieën licht gebogen. Trek je heupen zo hoog mogelijk op en span je buikspieren aan. Probeer je knieën zo dicht mogelijk tot bij je borst te brengen. Op het hoogste punt probeer je de positie even aan te houden om vervolgens weer naar de beginpositie terug te keren.

  Bron:http://www.basic-fit.nl/

  join today